Cum s-a vindecat Spiritul Crăciunului de amnezie – Episodul 2

Se apropie 1 decembrie, prima zi de iarnă. Iar Spiritul Crăciunului a intrat în febra cumpărăturilor. Văzuse o pereche de șosete cu dungi, absolut „must have”, în revista „Christmas Bazaar”, un fes cu ciucure care i-ar fi scos ochii în evidență și a dat fuga să scoată bani de pe card. Așa face mereu, de 1 decembrie. Uită.

Se umanizează și uită că este spirit. Uită să nu-și mai compare viața cu a prietenilor de pe Facebook, uită să se bucure de ce are și mai ales, uită de Crăciun.

Ajuns la casă, gata să plătească aceste accesorii atât de „fashionable”, o văzu!

Era o fetiță slăbuță, cu nasul înghețat, dar cu un zâmbet din toată inima. Se lipise de vitrina pet shop-ului de vis-a-vis și picioarele îi țopăiau de bucurie. Ea nu-și dorea accesorii, hăinuțe sau gadget-uri din reviste. Vroia doar să salveze un suflețel, sau mai multe, din acvarii și cuști. Mămica ei își cheltuia economiile pentru a o face fericită.

Și da, fetița cu nasul înghețat a plecat acasă cu 3 suflețele, pe care să le încălzească. Le va face loc și va împărți cu ele din puținul pe care îl aveau.

Și atunci își aminti! Spiritul Crăciunului știa cine este și de ce se află aici. Renunță la accesorii, renunță la cumpărături. Bucuria lui era bucuria copiilor. Și de-acum se puse pe treabă…

(continuarea în episodul 3)

Generozitate_Spiritul Craciunului

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s